مبانی نظری و اصول آموزشی جلسات درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی فریش 2006

دسته بندی | پکیج های درمانی روانشناسی |
بازدید ها | 3 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 46 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 22 |


مبانی نظری و اصول آموزشی جلسات درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی فریش 2006 در 22 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات پکیج درمانی آموزشی روانشناسی
مبانی نظری و اصول آموزشی در جلسات درمانی
آماده سازی در 8 جلسه درمانی
دارای رفرنس معتبر و به شیوه APA
نمونه ای از مبانی نظری و جلسات درمانی پکیج مورد نظر
تولد درمان مبتنی بر کیفیت زندگی، گذر از شناخت درمانی به روان شناسی مثبت است. دکتر مایکل بی فریش، برای اولین بار در مقاله ای درباره درمان مبتنی بر کیفیت زندگی، در کنگره بین المللی روان درمانی شناختی در دانشگاه آکسفورد[1] در سال 1980 ارایه کرد. فریش، معتقد است من برای اولین بار، به دنبال شناسایی و کاربرد بهزیستی ذهنی یا شادمانی، روی جمعیت غیربیمار و همچنین به دنبال فهم و درمان بیماران افسرده بودم ولی هدف اساسی و علاقه مندی اولیه من، در اندازه گیری و ترویج رضایت از زندگی و کیفیت زندگی بهتر در گروه های غیربیمار مانند سالمندان، بیکاران،... و مداخلات روان شناسی اجتماع مدار و برنامه های اجتماعی بود. اما در رویکرد تکمیلی، برای هر دو گروه بالینی و غیر بالینی می تواند درمان مبتنی بر کیفیت زندگی مفید باشد.
درمان مبتنی بر کیفیت زندگی، رویکردی جدید در روانشناسی مثبت است که هم در گروههای غیربالینی (مانند بازنشستگان، بیکاران، نوجوانان، سالمندان و افرادی که به دنبال افزایش شادی در زندگی هستند) و هم در گروه های بالینی، مانند افسرده ها و... کاربرد دارد. کاربرد این رویکرد، برای متخصصانی است که آرزو دارند رویکردهای روان شناسی مثبت با روشهای درمانی و مداخلهای مرتبط کنند. این رویکرد، برای کمک به افرادی ساخته شده است که می خواهند از توانمندیهای خود، استفاده کرده و آن را تقویت کنند. فریش، در ساختن این رویکرد درمانی، از کارهای رفتار درمانی بالینی مانند آرون تی بک و نظریههای فعالیت مانند نظریه سیکزینت میهالی و روان شناسان مثبتگرا مانند سلیگمن، استفاده کرده است. همچنین وی نظریه خود را با استعارهی در درمان، تن آرامی، مراقبه و نظریههای هیجانی، مرتبط کرده است (فریش، 2006).
این رویکرد، درمانگران را تشویق میکند که به آنسوی مدل بیماری از اختلالات روانی بروند. اگرچه در درمان اختلالات روانی، باید به دنبال علت و آسیب شناسی باشیم اما ایجاد و افزایش کیفیت بهتر زندگی، هدف نهایی و اصلی همه درمان ها است. داشتن یک زندگی با کیفیت، علاوه بر کشف پتانسیل افراد سالم، به بیماران برای سازگار شدن با بیماری های مزمن، بیماری های جسمی کوتاه مدت و ناتوانیهای مزمن خود، کمک می کند (فریش، 2006). این رویکرد درمانی سه هدف اصلی دارد:
1- افزایش و فزونی بخشیدن به ظرفیت و تجربههای درونی افراد
2- افزایش میزان کیفیت زمان در تجارب درمانجویان
3- افزایش معنی و هدف در زندگی درمانجویان
بر خلاف بقیه درمانگران و رویکردهای درمانی که تنها روی مشکلات، تأکید دارند، این درمان، روی یادگیری، کمک کردن، خلاقیت و... تأکید دارد. این رویکرد درمانی به درمانجویان آموزش میدهد که شادی نیز یک انتخاب است. مداخلهها در این روش، تنها بر خود فرد، تمرکز ندارد بلکه در کمک به درمانجویان جهت تحول پیدا کردن، به وسیله یادگیری، همدردی و محبت ورزیدن، تمرکز میکند. این رویکرد بر نیاز درمانجویان، جهت روشن کردن ارزشهای مهم زندگیشان و سپس پرداختن به تجربیاتی است که به آنها جهت تمرکز کردن و رسیدن به ارزش هایشان تأکید دارد. تجاربی که توسط این درمان بنا شده است در مدل پنج راهه CASIO ترکیب شده است. این مدل که شالوده و پایه اصلی درمان مبتنی بر کیفیت زندگی را تشکیل می دهد دارای پنج مفهوم است: 1- وضعیت یا شرایط زندگی 2- نگرش ها 3- معیارها 4- ارزش ها مهم 5- رضایت در همه زمینه ها. در این مدل، 30 اصل برای زندگی شاد، توصیف شده است. مدل CASIO بر اساس پایه های نظریهای برای فهم تفاوت های فردی در رضایت از زندگی، تدوین شده است.
[1]. Oxford university
محتوای جلسات
جلسه اول
معارفه و آشنایی اعضای گروه با یکدیگر
تعریف نقش کیفیت زندگی در سلامت روانی و بهزیستی ذهنی افراد
معرفی درمان مبتنی بر کیفیت زندگی و رویکردهای جدید درمانی در روان شناسی
آموزش مدل پنج راهه CASIO
تعیین رئوس و ساختار کلی جلسات
تکمیل نیمرخ کیفیت زندگی به صورت فردی
توافق بر حوزه های مهم از بین 16 حوزه مشخص شده در درمان مبتنی بر کیفیت زندگی
دریافت بازخورد.....................
..................
.......................
- ۹۴/۱۰/۱۸
- ۱۱۰ نمایش