پایان نامه بررسی رابطه بین اهمالکاری و عزت نفس در دانشجویان دانشگاه

دسته بندی | روانشناسی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 229 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 66 |


پایان نامه بررسی رابطه بین اهمالکاری و عزت نفس در دانشجویان دانشگاه در 66 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات پایان نامه مورد نظر
پایان نامه کارشناسی در پنج فصل همرا با فهرست مطالب
چکیده پایان نامه
فهرست مطالب
ضمیمه ها شامل پرسشنامه
منابع به شیوه APA
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطهی اهمالکاری و عزت نفس در دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد پارسآباد مغان بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرستان پارس آباد اعم از دانشجویان فراگیر و عادی بود که تعداد 100 نفر از این دانشجویان به صورت نمونه گیری تصادفی طبقهای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از پرسشنامهی تعللورزی عمومی لای، عزت نفس روزنبرگ و عزتنفس کوپر- اسمیت. دادهها با استفاده از روش آماری همبستگی پیرسون و نرمافزار ssps19 تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین اهمالکاری و عزتنفس و خردهمقیاسهای آن همبستگی منفی معنیداری وجود دارد. علتشناسی اهمالکاری در قشر تحصیلکرده میتواند ابعاد وسیعتری داشته باشد که تأثیرپذیری از سبک زندگی دانشجویی از آن جمله میباشد.
کلیدواژه ها: اهمالکاری، عزت نفس، دانشجویان
Abstract
The purpose of this study was to examine the relationship between procrastination and self-esteem in the PNU students Parsabad unit. The statistical population was included all the students of Payam-noor university of Parsabad including pervasive and common students that one hundred (100) persons of these students were chosen by using randomized stratification as example. The research instrument consisted of Rosenberg Self-esteem Questionnaire, Cooper Smith Self-esteem Questionnaire and Lay General Negligence Questionnaire. Data were analyzed by using the Pearson correlation method and software ssps19. Results showed that there are significant negative correlation between procrastination and self-esteem and its subscales. Procrastination etiology in educated stratum can be broader dimensions such as influence of student lifestyle.
Key words: procrastination, self-esteem, students
فهرست مطالب
فصل اول(کلیات تحقیق)
مقدمه
بیان مسأله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
سوالات پژوهش
فرضیه های پژوهش
تعاریف عملیاتی و مفهومی متغییر ها
فصل دوم (ادبیات و پیشینهی پژوهش )
اهمالکاری چیست؟
علل اساسی اهمالکاری
ویژگی های فرد اهمالکار
تاریخچه، تعاریف و اهمیت عزت نفس
اهمیت عزت نفس
دیدگاه های نظری درباره عزت نفس
جنبه های مشترک عزت نفس در نظر مولفان
پیشینه پژوهش
فصل سوم ( روش پژوهش)
جامعه آماری
نمونه و روش نمونه گیری
ابزار پژوهش (روایی وپایایی آنها)
روش جمع آوری داده ها
طرح پژوهش
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم (یافته های پژوهش)
مقدمه
فصل پنجم(بحث و نتیجه گیری)
مقدمه
نتیجه گیری
ارایه پیشنهادات
محدودیت های پژوهش
فهرست منابع
فهرست جداول
جدول 1-2
جدول شماره1-3
جدول شماره2-3
جدول شماره3-3
جدول شماره4-3
فصل اول
موضوع پژوهش
مقدمه
اهمالکاری در زبان لاتین از دو بخشpro به معنی "جلو" و "در حمایت از" و crastinus به معنی" فردا" و به گونه تحت الفظی به معنی تا فردا است. مترادف های آن شامل مسامحه، دودلی، به تاخیر اندازی و به عقب انداختن انجام یک تکلیف خاص است. علت این پدیده تنبلی و به تعویق انداختن یا تاخیر غیر ضروری است (الیس، جیمز نال، ترجمه فرجاد،1386) .
در زبان عربی واژه های "کسل، ضجر" مترادف اهمال کاری است. عناوینی چون "تهاون" و "إبطاء" چندان دور از این واژه نیستند. دو واژه "مماطله" و "تسویف" نیز مرادف اهمال کاری اجتماعی است که در قول و قرارهای زمانی تحقق پیدا می کند. اهمالکاری اگرچه بخشی از رفتار تمامی انسان ها است ولی یک صفت نامطلوب و منفی تلقی می شود. این رفتار زمانی که شدت می یابد و بصورت عادت در می آید می تواند مساله ساز باشد. بحث اهمال کاری، از جمله مباحث به ظاهر کوچک اما بسیار مهمی است که ریشه ای اخلاقی و روانی دارد. ما به راحتی وسوسه می شویم تا کارهایی که در حال حاضر قادر به انجام آن هستیم را به فردا موکول کنیم. همیشه هم دلیلی برای معطل کردن و به انتظار فردا نشستن و یا انجام کارها و وظایف محوله در لحظه آخر داریم (آقا تهرانی، 1388) .
وسوسه همه جا پیرامون ما هست تا توجه ما را به سمت کارهای بی اهمیت و غیر ضروری منحرف کند. و این وسوسه همیشه و در همه حال همراه ماست و اغلب اوقات مغلوب آن می شویم.
یکی از مهمترین مشکلات دانشجویان در زمینه تحصیلی اهمالکاری یا به تعویق انداختن انجام تکالیف خویش است. اهمالکاری رفتاری نامطلوب و نکوهیده ای است که به تدریج در وجود انسان به صورت عادت در می آید. در واقع اهمالکاری راه فرار از زیستن تا سرحد امکان در لحظات حال می باشد. از نظر روانشناسی اهمالکاری یعنی به آینده موکول کردن کاری که تصمیم به اجرای آن گرفته ایم . بعضی از مردم عادت کرده اند برای تأخیر در کارها، با آوردن عذر و بهانه، خطای خود را منطقی جلوه دهند و آن را موجّه بدانند. در نتیجه، عواقب آن را از یاد می برند (آقا تهرانی، 1388).
بیان مسأله
بیشتر افراد از تأخیر در انجام کار خود و دیگران پشیمان و ناراحتنند .اهمال کاران خود را رها یافته و پوچ و بی ارزش احساس می کنند. بعضی از مردم عادت کرده اند برای تأخیر در کارها، با آوردن عذر و بهانه، خطای خود را منطقی جلوه دهند و آن را موجّه بدانند. در نتیجه، عواقب آن را از یاد می برند. بعضی دیگر خود را به علت اهمال کاری در کارها، همیشه ملامت می کنند. اینان دچار خلقی افسرده، پریشان، مضطرب، منزوی و وحشت زدگی می گردند و احساس بی ارزشی می کنند. وجود نشانه های افسردگی، خستگی، سردردهای شدید، بی خوابی، فشار خون و زخم معده در اهمال کار، گواه بر آن است که او می خواهد از رنج اهمال کاری نجات یابد. حضرت باقر العلوم علیه السلام، اهمال کاری و تسوف را به دریایی تشبیه فرموده که شخص اهمال کار درآن ورطه غرق و در نهایت هلاک شده است. « ایاک و تسویف، فانه بحر یغرق فیه الهلکی؛ تو را از امروز و فردا کردن بر حذر می دارم؛ چرا که آن دریایی است که گرفتاران، در آن غرق می شوند » (ارشدی ،1391) .
استمرار اهمال کاری، انسان را به وادی حیرت و سرگردانی سوق خواهد داد؛ چنان که امام صادق علیه السلام به این واقعیت اشاره فرموده اند: « و طول التسویف خیره؛ امروز و فردا کردن های طولانی، سرگردانی است. »
چنانچه اهمال کاری درمان نشود، پس از چندی شخص مبتلا، دچار عارضه جسمی و روحی می شود که مهمترین آنها عبارتند از:
-
افسردگی: این بیماری خود گواه و نشانه این است که اهمال کار می خواهد خود را از رنج اهمال کاری نجات دهد. و دارای نشانه هایی چون خستگی، سردرد های شدید، بی خوابی، فشار خون و زخم معده است. باید دانست، تا هنگامی که اهمال کاری به شکل اعتیاد در نیامده، افسردگی ناشی از آن درمان پذیر است؛ اما هنگامی که اهمال کاری عادت شخص شد، درمان آن بسیار دشوار می شود
-
وحشت زدگی درونی، دلهره و احساس ترس های درونی؛
-
بی کنترلی و بریدگی.
- ۹۴/۱۰/۱۸
- ۱۴۹ نمایش