پایان نامه بررسی رابطه معنویت و شادکامی با عملکرد شغلی در بین کارکنان مرکز بهداشت

دسته بندی | روانشناسی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 179 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 97 |


پایان نامه بررسی رابطه معنویت و شادکامی با عملکرد شغلی در بین کارکنان مرکز بهداشت در 97 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات پایان نامه مورد نظر
پایان نامه کارشناسی در پنج فصل همرا با فهرست مطالب
چکیده پایان نامه
فهرست مطالب
ضمیمه ها شامل پرسشنامه
منابع به شیوه APA
مقدمه
مگر انسان میتواند بدون ایمان زندگی کند؟ مگر میتوانیم بدون داشتن ایمان به ارزشمندی هنجارهای حیات خویشتن زندگی کنیم؟ در حقیقت انسان بدون ایمان بی یار، بی امید و تا ژرفای هستی خود در ترس و هراس است (تبریزی، 1387).
آیا کودکان ما صدایی خواهند شنید که به آنها بگویند کجا می روند و برای چه زندگی می کنند؟ آنها نیز مثل سایر افراد بشر احساس می کنند که زندگی باید معنی و مفهومی داشته باشد اما این مفهوم کدام است؟ آیا مفهوم فوق را در تضادها، در سخنان دو پهلو و در تسلیم و رضای بدبینانه ای که سر هر پیچ زندگی با آن برخورد می کنند می یابند؟ آنها طالب سعادت، حقیقت، عدالت و خلاصه چیزی هستند که خود را وقف آن نمایند. آیا ما قادریم این خواست آنها را برآورده کنیم؟ ما نیز مثل آنها در مانده ایم. پاسخ آن را نمی دانیم، زیرا اصلاً فراموش کرده ایم که چنین پرسشی به عمل آوریم. این طور وانمود
می کنیم که زندگی ما بر روی شالوده ی محکمی قرار گرفته و به نشانه هایی تشویش و اضطراب و سردرگمی و ابهامی که هرگز از ما دور نمی شود بی اعتنایم (اریک فروم،1385).
در آستانه ی قرن بیست و یکم، انسان به نقش کامل ساختار ژنتیکی بشر دست یافته و ادعا می شود که تا پنجاه سال آینده، کلیه بیماریهای ژنتیک مهلک، شناخته و ریشه کن خواهند شد و احتمالاً درآینده بسیار نزدیک، بشر قادر خواهد بود انسان بسازد. اما سؤال اینجاست که خلق دوباره انسان به دست انسان چه نتایجی در پی خواهد داشت؟ افزایش عمر آنان از 50 به 100 و صد پنجاه و ازدیاد جمعیت به صورت انفجار آمیز، چه وضعیتی را در جهان بوجود خواهد آورد؟
این سؤال ها تنها از آینده نگری از نوع علمی - تخیلی ناشی نمی شود، بلکه به تجزیه و تحلیل فلسفی، اخلاقی و معنوی نیاز دارد. اینجاست که نیاز عمیق بشر به «معنویت» احساس می شود. سپس بنابراین در تعریف معنویت به طور کلی می توان گفت: «معنویت تلاشی در جهت پرورش حساسیت نسبت به خویشتن، دیگران، موجودات غیرانسانی و خدا یاد کند و کاری است برای آنچه برای انسان شدن مورد نیاز است و جستجوی برای رسیدن به انسانیت کامل دانسته اند. » راهی که در معنویت عینیت می یابد، در میان فرهنگ ها و ادیان گوناگون بسیار متفاوت است، در هر سنت دینی ای، مکاتب معنوی بسیار گوناگونی وجود دارد و معنویت های گذشته و حال حتی در یک دین لزوماً یکسان نیستند.
از دیدگاه یک فرد با ایمان معنویت بخشی از نفوذ معنا به درون تاریخ، نفوذ در خلال تاریخ، و حتی نفوذی فراتر از تاریخ را شکل می دهد. معنویت نه به عنوان یک ایده یا مفهوم بلکه به عنوان علمی است که در سرتاسر تاریخ بشریت یافت می شود و آکنده از طنین آرزوی قلبی بشر برای پایندگی، ابدیت، جاودانگی، صلح و شادکامی بوده است و طی اعصار برای انسان ها دلمشغولی دائمی بوده و امروز نیز افراد بسیاری بر روی سیاره ی ما به دنبال آن می باشند. صدای مولوی از قرن ها پیش هنوز در گوشمان طنین انداز است (اعتمادی، 1384).
خداوند منان از بین همۀ جانوران و جانداران،نعمت خندیدن و استعداد آن را که نماد شادی و شاد زیستن است تنها به خلیفۀ خود(انسان) عطا فرموده است از این رو چهرۀ انسان در حال تبسم و شادی از همه وقت به طبیعت شخص نزدیکتر است (مایانی،1384).
هیجانات نقش بسیار مهمی در زندگی آدمی دارند. روانشناسی قرن 20 از نقش ناهشیار و تقویت کننده ها بر رفتار انسان آغاز میشود و با تأیید شناخت، ادامه یافت و با کشف تأثیر هیجانات بر رفتار دگرگون شد. با این حال تأکید بر هیجانات منفی همچون خشم، اندوه و اضطراب بوده است چرا که نیاز به شناخت این هیجانات و کنترل آن ها ضروریست (شریفی، 1385).
آرجیل و مارتین (1995) براین باورند که مردم درنگاه خود به شادکامی دو برداشت دارند: الف) ممکن است حالات هیجانی مثبتی را عنوان نمایند ب) شادکامی را راضی بودن از زندگی به طور کلی ویا بیشتر جنبههای آن بدانند بنابراین به نظر میرسد که شادکامی دو جزء اساسی، عاطفی و شناختی دارد. شادکامی متضاد افسردگی نیست، اما نبود افسردگی شرط لازم برای رسیدن به شادکامی است.
آرجیل و همکاران او (1995) بیان میکنند که سه جزء اساسی شادکامی عبارتند از: هیجان مثبت، رضایت از زندگی و نبود هیجانات منفی از جمله افسردگی و اضطراب. او و همکارانش دریافتند که روابط مثبت با دیگران هدفمند بودن زندگی، رشد شخصی، دوست داشتن خود، دیگران و طبیعت نیز از اجزاء شادکامی هستند.
- ۹۴/۱۰/۱۸
- ۵۷ نمایش