پایان نامه پیش بینی سلامت روانی بر اساس سبکهای دلبستگی در دانشجویان

دسته بندی | روانشناسی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 316 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 98 |


پایان نامه پیش بینی سلامت روانی بر اساس سبکهای دلبستگی در دانشجویان در 98 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات پایان نامه مورد نظر
پایان نامه کارشناسی در پنج فصل همرا با فهرست مطالب
چکیده پایان نامه
فهرست مطالب
ضمیمه ها شامل پرسشنامه
منابع به شیوه APA
مقدمه
سلامت[1]، طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی[2] عبات از حالتی است که در آن فرد از نظر جسمی، روانی و اجتماعی کاملا سالم است و در او هیچ نشانهای از بیماری و روان رنجوری مشاهده نمی شود. این تعریف از سلامتی، به این معنی است که در ارزیابی سلامتی، نباید تنها به شاخصهای سنتی سلامتی توجه نمود یعنی نرخ ابتلای به بیماری و مرگ و میر. بلکه باید کیفیت زندگی افراد را نیز در نظر گرفت. در زندگی اجتماعی سازمان یافته سلامتی برای حفظ فرد جنبهی حیاتی دارد، سلامتی شرط ضروری ایفای نقشهای اجتماعی است و بیماری، این شرط ضروری را نقض می کند. بیماری با کاهش علاقه و انرژی افراد، نیروهای کار را ناتوان و ناکارآمد می کند. بیماری بر منبع انسانی که با ارزش ترین سرمایه کشور می باشد آسیبهای جدی وارد می کند. دانشجویان از اقشار برگزیده جامعه محسوب می شوند که در دوران تحصیل ممکن است با مسائل و مشکلاتی از نظر امور آموزشی، اقتصادی، تغییرات فرهنگی و اجتماعی روبرو شوند. این عوامل همراه با ایجاد افسردگی، استرس و اضطراب می توانند سلامت روان فرد را تحت تأثیر قرار دهند (قاسمی پور و جهانبخش گنجه، 1388).
آشنا نبودن بسیاری از دانشجویان با محیط دانشگاه در بدو ورود، جدایی و دوری از خانواده، عدم علاقه به رشته قبولی، ناسازگاری با سایر افراد در محیط زندگی و کافی نبودن امکانات رفاهی و اقتصادی، از جمله شرایطی هستند که میتوانند موجبات مشکلات و ناراحتی های روانی و افت عملکرد را موجب شوند (موسوی و حسینی، 1383).
در فرآیند رشد و توسعه فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی جوامع ، نیروی انسانی نقش اساسی و تعیین کننده ای دارد. امروزه صاحب نظران بر این باورند که یکی از دلایل مهم توسعه کشورهای پیشرفته توجه و اهتمام دولتهای آنها در تربیت نیروی انسانی خلاق و مؤثر می باشد. دانشجویان ، نیروی انسانی برگزیده از نظر استعداد ، خلاقیت و پشتکار و منابع معنوی هر جامعه و سازندگان فردای کشور خویش هستند .انتظار می رود این گروه در سایه سرمایه گذاری های کلانی که از آموزش و پرورش تا دانشگاه صرف آنان می شود ، بتوانند افرادی توانا، مفید و مؤثر برای کشور باشند. اما واقعیت انکارناپذیر این است که این سرمایه گذاری ها بدون توجه به بهداشت روانی جامعه به ویژه دانشجویان نمی توانند تأمین کننده آن انتظارات باشد.
بیان مسأله
سلامت روان، نیازی ضروری و اساسی برای افراد در هر زمان است ( سازمان جهانی بهداشت، 2001). از نشانه های سلامت روان، برخورداری از خصیصه های توانمندساز درونی یا منابع درونی قدرت است. برخورداری از این منابع درون فردی، فرد را قادر می سازد تا علی رغم شر ایط ناگوار و پیشامدهای منفی ، رشد سازگارانه خود را ادامه دهد و سلامت روان خود را حفظ کند (جیلسون[3]، 1997). از جمله عواملی که می تواند در پیشگیری و کاهش اختلال های روانی و افزایش سلامت روان نقش مؤثری داشته باشد، دلبستگی است. سبک دلبستگی از جمله متغیرهایی است که می تواند تنیدگی ها و آثار نامطلوب آنها را تعدیل کند (جوزف[4] و همکاران، 1997). بالبی دلبستگی را در قالب نظریه ای بزرگ مفهوم سازی کرد. نظریه دلبستگی فقط نظریه تحول کودک نیست، بلکه نظریهی تحول در گستره حیات نیز هست. وایس[5] (1994) عقیده دارد دانستن اینکه فردی وجود دارد که نگران شماست و شما را در ذهن خود دارد، در هر سن و هر شرا یطی، منبع و پا یگاهی ایمنی بخش برای فرد است . طبق نظر بالبی روابط دلبستگی هم یشه موجودند و در سراسر چرخه زندگی فعال هستند، به طوری که پیوندهای دلبستگی در زندگی بزرگسالی ایجاد می شوند و بر فعالیتهای مهم دوران بزرگسالی مؤثرند (گودوین[6]، 2003). وست و شلدون-کلر[7] (1994) دلبستگی در جوانی و بزرگسالی را به عنوان روابط دوبه دویی تعریف می کنند که در آن، همجواری با یک شخص ویژه و ترجیح داده شده ، به دست یافتن به احساس ایمنی یا حفظ آن منجر می شود. به دنبال پژوهشهای کسانی از قبیل بالبی، سه سبک دلبستگی ایمن، دلبستگی ناایمن اجتنابی و دلبستگی ناایمن دوسوگرا تشخیص داد ه شدند. این سبک ها بعدها در مورد بزرگسالان نیز تأیید شد (به نقل از رحیمیان بوگر، اصغرنژاد فرید و رحیمی نژاد، 1387).
[1] -health
[2] -World Health Organization
[3] -Jeilson
[4] -Jozef
[5] -Vais
[6] -Godvin
[7] -Vest& Scheldon Kler
اهداف پژوهش
هدف کلی: پیش بینی سلامت روانی بر اساس سبکهای دلبستگی در دانشجویان
اهداف اختصاصی
-بررسی رابطه بین سلامت روانی با دلبستگی ایمن
-بررسی رابطه بین سلامت روانی با دلبستگی نا ایمن اجتنابی
-بررسی رابطه بین سلامت روانی با دلبستگی نا ایمن دوسوگرا
-تعیین نقش دلبستگی ایمن در پیش بینی سلامت روانی
- تعیین نقش دلبستگی نا ایمن اجتنابی در پیش بینی سلامت روانی
- تعیین نقش دلبستگی نا ایمن دو سوگرا در پیش بینی سلامت روانی
فرضیه های پژوهش
- بین سلامت روانی با دلبستگی ایمن رابطه منفی وجود دارد.
- بین سلامت روانی با دلبستگی ناایمن اجتنابی رابطه مثبت وجود دارد.
-بین سلامت روانی با دلبستگی ناایمن دوسوگرا رابطه مثبت وجود دارد.
-دلبستگی ایمن پیش بینی کننده سلامت روان می باشد.
- دلبستگی نا ایمن اجتنابی پیش بینی کننده سلامت روان می باشد.
-دلبستگی نا ایمن دو سوگرا پیش بینی کننده سلامت روان می باشد.
- ۹۴/۱۰/۱۸
- ۵۴ نمایش